Ülkemizin gastronomik değerlerini ortaya çıkarmak, turizm çeşitlenmesine, potansiyeline katkıda bulunmak amacıyla kurulan Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile işbirliğine hazırlanıyor.
Gastronomi Turizmi Derneği’nin ülkemizdeki lezzet duraklarının yeterlilik sınıflandırmasını gerçekleştirecek olan Türkiye Kalite Derneği, gastronomi turizminin paydaşlarının mükemmellik yolundaki aşamalarını takip edecek.
Ülkemizin turizm gelirine ve imajına önemli katkılar sağlayacağına inandığımız işbirliğinin tanıtım toplantısına, İRO adına Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Eğinlioğlu katıldı.
Hakan Eğinlioğlu, Toplantı sonundaki "soru cevap" kısmında; Türk mutfağının tanıtımı ve dünyada marka olabilmesi için, yabancı turistlere turlarda daha kaliteli, çeşit yönünden bol yemekler sunmanın önemine değindi ve her öğünde neredeyse birbirinin aynısı menüler ve dar bütçeli programlarla Türk mutfağı algısının gelişemez olduğunu belirtti.